Skyddat boende

Skyddat boende

Vi erbjuder skyddat boende

Vi har plats för sex kvinnor och deras medföljande barn (pojkar/flickor upp till 18 år) i vårt skyddade boende. Vi har en stor lägenhet med plats för fem kvinnor samt en mindre lägenhet med plats för en kvinna, samtliga med självhushåll, gemensamt kök, dusch och toalett. I den stora lägenheten finns ett gemensamt vardagsrum/lekrum.

Vi erbjuder kontinuerliga motiverande stödsamtal till både kvinnor och barn. Praktisk hjälp med ex. ansökningar, kontakt med myndigheter och instanser,  samt stöd i att strukturera dagliga rutiner.

Vi samarbetar med advokater och kan hjälpa kvinnan att få ett målsägandebiträde till brottmål samt advokat till vårdnadstvist/äktenskapsskillnad.

Vårt boende är utrustat med ett högt skalskydd, i boendet finns utarbetade säkerhetsrutiner samt individuell säkerhetsplanering för kvinnan och medföljande barn.

Vid placering via socialtjänst krävs ett placeringsbeslut och tillsammans med kvinnan, personal och socialtjänst upprättas en handlingsplan som kontinuerligt följs upp.

Vi tar ej emot husdjur och kvinnor i ett aktivt missbruk.

Vi välkomnar kvinnor och barn från hela landet och vi respekterar alla religioner.